Как да изберем правилния кухненски смесител: подробни съвети и препоръки

Как да изберем

Всеки от нас има редица характеристики, които би искал да открие в перфектния кухненски смесител: лекота на използване, практичност или просто дизайн, който напълно изразява вкуса на собственика. А безопасността очевидно играе голяма роля при избора, защото в кухнята смесителната батерия се превръща в незаменим помощник.

Всички тези изисквания са разбрани и взети под внимание от нас, за да ви предложим подходящ кухненски смесител, който перфектно съчетава качество, дизайн и лекота на използване.

С нас вашата кухня ще се преобрази. Ще забравите за всички проблеми с налягането на водата и винаги ще се наслаждавате на страхотния външен вид на вашия смесител!

Огледайте нашата страхотна гама смесители и се убедете, че подходящият кухненски смесител не е мит, а реалност.

Смесители за мивка: дизайн и функционалност

Много хора си представят, че в един добре функциониращ кухненски кът ще намерят качествена кухненска смесителна батерия. Този елемент от обзавеждането изпълнява важна функция, защото без него е невъзможно да си представим готвенето и изпълнението на множество ежедневни задачи. Кухненският смесител е устройство, което се използва за удобно управление на подаването на вода от водопроводната система. Принципът на действие се влияе от дизайна, който е различен при различните смесители. Дизайн на смесителя от целулоза.
Целта на дизайна на смесителя е не само да се впише в стила на кухнята, но и да се направи възможно най-удобен за използване. Характерна особеност на повечето смесители е, че те позволяват контрол на температурата и регулиране на водния поток за удобно и икономично използване.

Смесителите се предлагат във варианти с един и два лоста.
Смесителите с един лост имат един лост, който може да се премества на двете страни, за да се регулира температурата или налягането на водата. Моделите с два лоста имат два лоста за топла и студена вода. .

Но изборът на подходящия смесител не винаги е лесен, защото има толкова много различни модели. Преди да направим покупката, е важно да сме наясно с основните характеристики на качествения смесител:

 1. Материал на тялото на крана. Бронзът или неръждаемата стомана гарантират нейната издръжливост и дълготрайност.
 2. Вида на смесителната батерия
 3. Тип на колбата на смесителя. Керамичните са най-надеждни.
 4. Тип и дължина на чучура. Оптималният избор зависи от размера на мивката.

Познаването на начина на работа на кухненския смесител ви помага да го използвате правилно и да удължите полезния живот на този важен кухненски инструмент.

Разширени характеристики и функции на нашите кухненски смесители


Нашите кухненски смесители се отличават не само с висококачествена изработка и елегантен дизайн, но и с множество допълнителни функции. Това ги прави удобни за използване и спомага за пестенето на вода – важен фактор в днешно време.

 • Системата QuickClean осигурява бързо и лесно отстраняване на варовика
 • AirPower – уникална технология, която смесва вода с въздух, което прави струята по-мека и по-удобна за използване
 • Технологията EcoStop позволява значителна икономия на вода чрез ограничаване на потреблението на вода
 • Функцията
 • ComfortZone позволява удобно използване благодарение на подходящата височина на чучура.

Това са само някои от допълнителните функции на нашите кухненски смесители. Те правят използването на нашите смесители не само удобно, но и икономично.

В таблицата по-долу са показани основните функции на нашите кухненски смесители:

ХарактеристикаСтойност
Материал на жилищетоМесинг
ПокритиеНеръждаема стомана
Тип на управлениеЕдин лост
ЦвятХром

Изберете нашите миксери за комфорт и удобство в кухнята

Типове кухненски смесители

Кухнята е място, където е важна както уютната атмосфера, така и функционалността на всеки предмет. Днешният пазар на кухненски смесители предлага голямо разнообразие от смесители. В тази статия ще разгледаме основните видове кухненски смесители.

Стоилките се класифицират по различни критерии, а един от основните е начинът на монтаж. Можем да разграничим два основни типа: монтирани на стена и монтирани на стойка модели. Първите се монтират директно на стената, а вторите – на работния плот или на мивката. Самостоятелни и двойни смесители също се предлагат. Едноръкохватковите смесители са много функционални и лесни за използване, тъй като позволяват да регулирате както температурата, така и дебита на водата с едно движение. Смесителите с два лоста, от друга страна, имат две ръкохватки за управление на топлата и студената вода.

 • Стоянкови смесители с чучур дават възможност за насочване на водния поток в желаната посока. Чучурът може да бъде твърдо фиксиран или гъвкав.
 • Смесителите с връх са идеални за максимално удобство: миене на съдове, разбиване на храна и пълнене на съдове с вода

Разнообразието от модели ви позволява да избирате смесители според атрактивния дизайн, лесната употреба и функционалните характеристики. Вземете предвид всички тези фактори, когато правите своя избор, за да получите смесител, който съответства на обзавеждането ви и е лесен за използване.

Професионални смесители

Професионален монтаж на смесителя за кухня

Не може да се надценява значението на правилно монтирания кухненски смесител. Той осигурява удобство в кухнята, опростява процеса на почистване и подобрява цялостния външен вид на вашата кухня.

В нашата фирма можете да възложите монтаж на кухненски смесител на опитни професионалисти, които са уверени във всеки свой ход. С наемането на професионалисти избягвате допълнителните главоблъсканици, свързани с процеса на инсталиране.

Инсталирането на кухненския смесител е едно наистина професионално начинание.

 1. Приготвяне на работното място
 2. Демонтиране на стария смесител
 3. Инсталиране на новия кухненски смесител
 4. Проверка на монтажа

Инсталиране на новия кухненски смесител Инсталиране на новия кухненски смесител Проверка на монтажа При работата се използват само висококачествени инструменти и материали, което гарантира дълготрайност и надеждност на кухненския смесител. Защо да изберете нас?

 • Спестете време – нашият екип се справя с работата за нула време
 • Сигурност и качество – монтажът се извършва в съответствие с високите технически стандарти
 • Опитни майстори – нашите майстори непрекъснато обновяват уменията си.

С нас можете да сте сигурни, че вашият кухненски смесител ще ви служи надеждно дълго време.

Отговор на въпрос:

Какъв материал е използван за производството на този кухненски миксер?

Материалът, използван за производството на този конкретен кухненски миксер, е посочен в описанието на продукта. В повечето случаи това може да бъде неръждаема стомана, месинг или бронз.

На каква височина от мивката трябва да бъде поставен смесителят?

Препоръчителното разстояние от мивката до смесителя зависи от размера на вашата мивка и дължината на чучура на смесителя. В идеалния случай, когато чучурът е точно над средата на мивката, това позволява лесно пълнене на големи съдове или кофи. Средната стойност обаче обикновено е между 15 и 25 см.

Необходимо ли е електрическо окабеляване за този смесител?

Не, този кухненски миксер не се нуждае от електрическо окабеляване, за да работи. Той работи изцяло на механична основа.

Какъв е срокът на гаранцията на този миксер?

Гаранционният срок може да варира в зависимост от производителя. Моля, проверете гаранционната информация в описанието на продукта или се свържете с търговеца за уточнение.

Включително гаранционната информация.

Не

Включва ли обхватът на доставката всички елементи за инсталиране на смесителя?

Общо казано, всички елементи, необходими за монтажа, са включени в обхвата на доставката. Точният списък зависи от модела и производителя на смесителя. Можете да намерите цялата необходима информация в описанието на продукта или да я поискате от Вашия търговец на дребно.

Лесно ли се почистват смесителите?

Повечето кухненски смесители са сравнително лесни за почистване. Специфичните съвети за поддръжка обаче могат да варират в зависимост от материала на смесителя. Можете да получите повече информация от инструкциите на продукта или от вашия търговец на дребно.

Може ли този смесител да се монтира на двойна мивка?

Да, този кухненски смесител е подходящ както за единични, така и за двойни мивки. Той дава възможност за лесна и удобна употреба независимо от вида на мивката, с която разполагате.

Кои са цветовете, в които се предлага този кухненски смесител?

Цветовете, в които се предлага този кухненски смесител, са посочени в продуктовата карта. Те варират от класически хром до стилно черно или елегантно златно.

Сподели с приятели
Симеон Спасов
Мивки за вграждане