Четири начина за монтиране на кухненска мивка

Съвети за кухненски мивки

Производителите на ВиК не спират да изненадват клиентите с богат избор от кухненски мивки. Предлагат се в голямо разнообразие от размери, форми и цветове, различават се по дизайн и материали, от които са изработени. Що се отнася до методите за инсталиране на тези модели, има четири основни метода, които могат ефективно да се справят с тази задача. Те са обсъдени в нашата статия.

Първият метод е да изрежете в кухненската мивка

Този метод за инсталиране на кухненска мивка се счита за най-популярен и търсен. За да го изпълните, е необходим надземен модел. Мивката се поставя на плота. Реже се директно в работната повърхност. Връзката между водопровода и плота трябва да бъде запечатана. В противен случай водата и мръсотията ще попаднат във фугите, което може да доведе до образуването на мухъл в кухнята.

Кухненската мивка за вграждане е проста, удобна и бърза. Въпреки това могат да възникнат трудности с изпъкналостта на ръба на мивката, под която мръсотията може да се запуши. 

Вторият начин е да закупите плот заедно с мивка

Интегрираните мивки и мивки не са загубили своята актуалност от много години. Ценят се заради специалната си естетика и красота. Отбелязва се и високата практичност на моделната гама. Безшевната мивка в този формат е невероятно лесна за почистване. Също така няма нужда да го инсталирате допълнително, тъй като цялата основна работа се извършва предварително.

Третият метод е да вградите мивката под плота

Друг доста практичен вариант за инсталиране на мивка в кухнята. В този случай е необходимо да се изреже дупка в работната повърхност. След това мивката се закрепва надолу. Тази функция отличава метода на инсталиране от първия.

Има три варианта за инсталиране на мивка под плота:

  • Част от черупката, или по-скоро нейните ръбове, остава отворена. С тази инсталация не е трудно да се следи качеството на херметичността на оборудването. Но мръсотия и отломки могат да се събират на перваза от време на време.
  • Ръбът на плота е разположен над мивката. Тук не е толкова лесно да се наблюдава качеството на покритието на уплътнителя. Вероятността от повреда на ръба на основата също се увеличава, тъй като съдове и други предмети могат случайно да се хванат върху нея.
  • Ръбовете на плота и мивката съвпадат. Това е идеално решение, което избягва наличието на издатини. Основният недостатък е, че не всеки майстор е в състояние да изпълни тази задача безупречно.

Оптималната опция за инсталиране на мивка по този метод зависи пряко от предпочитанията на човека и текущите възможности.

Четвъртият метод е да имате изпъкнал преден ръб

Тази опция за инсталиране е подходяща за стила на селска къща. Монтираната мивка има оптимална дълбочина и масивност, което я прави максимално удобна по време на работа. За мивката се подготвя дупка в плота от ръба. Поради тази особеност има изпъкнала предна престилка, която е допълнителен декор. Самата мивка може да бъде над главата или скрита под основата.

За да сте сигурни, че монтажът на кухненска мивка е извършен правилно, трябва да поверите тази работа на квалифициран техник. Той ще направи всички необходими измервания и ще предложи най-добрия вариант за инсталиране на водопровод в къщата.

Сподели с приятели
Симеон Спасов
Мивки за вграждане