Модна иновация в смесителите за мивка безконтактни кранове

За мивките

Сравнително наскоро банята се превърна в една от неразделните жилищни зони във всяка къща и апартамент. Въпреки това днес е доста трудно да си представим модерното жилище без удобствата, които предоставя. Тук винаги можете да вземете пълни водни процедури, напълно да се отпуснете и да се отпуснете след тежък и напрегнат работен ден или да се ободрите под хладен душ, когато се приготвяте за работа сутрин.

Несъмнено, освен функционалността, по отношение на баните, всеки съвременен потребител поставя специални изисквания към интериорния дизайн. Тя трябва да предразполага към почивка и релаксация, съчетавайки максимален комфорт с изключителна функционалност.

От своя страна един от най-важните водопроводни инсталации в банята е, разбира се, кранът . Трудно е да се надценява ролята му в модерния дизайн на банята. На външен вид може да не е толкова забележимо, но без него всяка баня престава да бъде такава.

През 50-те години на миналия век смесителят, който всеки от нас е свикнал да вижда в банята си, е изобретен от европейски майстори, за да смесва студена и топла вода. Постепенно дизайнът на това устройство беше подобрен, към дизайна на това устройство бяха добавени нови елементи и в резултат на това получихме смесители с един лост и два клапана.

Но съвременният технологичен прогрес отиде още по-далеч и позволи раждането на опции като термостатични и безконтактни кранове.

Какви са предимствата на безконтактните кранове?

Има много предимства на такива миксери и за да ги изброим всички, просто не е възможно да се ограничим до една малка статия. Затова ще дадем пример за основните предимства на иновативните безконтактни кранове .

  • Максимален комфорт при работа – трябва само да доближите ръцете си до мястото, където се намира инфрачервеният сензор на устройството, и водата веднага ще изтече от него.
  • Спестявания и безопасност при използване – в този случай е просто невъзможно да оставите крана отворен и да се занимавате с бизнеса си. Автоматизацията върши цялата работа вместо вас, така че не е нужно да се измъчвате по пътя към работа с въпроса дали сте забравили да изключите водата в банята или не.
  • Издръжливост и практичност – за разлика от стандартните ръчни кранове, където кранът се счита за слабо звено, което се поврежда достатъчно бързо, безконтактните кранове нямат механична част, която можете да счупите или повредите със собствените си ръце.
Сподели с приятели
Симеон Спасов
Мивки за вграждане