Интересни факти за мивките от неръждаема стомана

За мивките

Въпреки факта, че кухненската мивка далеч не е най-забележимият елемент на съвременната кухня, нейната роля в цялостното възприятие на стаята е трудно да се надценява. Удобната и уютна кухня е незаменима гаранция за страхотно настроение, както и приятно прекарване със семейството. От своя страна изборът на мивка до голяма степен определя колко комфортна ще бъде обстановката в кухнята.

В тази връзка трябва да се обърне специално внимание на избора на тази част от кухненския интериор. Веднага трябва да се отбележи, че най-подходящият вариант днес с право може да се счита за мивка от неръждаема стомана . Дебелината на метала играе важна роля както за осигуряване на необходимата степен на комфорт, така и във връзка с външния вид.

Опции за мивка от неръждаема стомана – какво да избера?

Първото условие при избора на този кухненски атрибут е дълбочината на закупения продукт, неговия дизайн, както и функционалността.В много отношения първият параметър, тоест дълбочината, се влияе от метода на производство. Днес има две основни технологии, използвани за пране:заваряване;щамповане.

Интересни факти за мивките от неръждаема стомана

Трябва да се отбележи, че заварените мивки нямат шевове – такива продукти се отличават с равномерна лъскава повърхност, излъчваща безупречен метален блясък. Въпреки това, купата на такива опции не е толкова дълбока – максимумът, който може да бъде изстискан при производството на мивки от този тип, е 15 сантиметра. Повечето потребители на вътрешния пазар са добре запознати с занаятите на китайските занаятчии – те са напълно заслужено популярни.

Но ако имате нужда от по-дълбока мивка, тогава определено трябва да погледнете към заварени опции. По принцип такъв продукт може да има почти всякаква дълбочина, тъй като купата е направена отделно и е прикрепена към миещата повърхност чрез точково заваряване. В процеса на такова заваряване се използват специални шевни материали, които могат да осигурят достатъчно ниво на плътност и висока якост на съединението. Що се отнася до външните шевове, те са изпълнени със специални полимери, което ги прави почти невидими.

Заварената мивка е с матово метално покритие, което се вписва перфектно в модерен интериор. Освен това върху матовата повърхност капчиците вода са едва видими и няма пряко отражение и следователно петна и мръсотия практически не се забелязват.

Какво трябва да изберете в този случай? Съвременните дизайнери препоръчват да се съсредоточите върху цялостното обзавеждане на кухнята – ако наоколо има много хромирани елементи, тогава най-доброто решение ще бъде хромирана опция. Въпреки това, ако в интериора на кухнята преобладават ярки цветове, най-доброто решение би било закупуването и инсталирането на матова опция.

Според редица независими маркетингови проучвания търсенето на хромирани кухненски мивки в момента е много по-високо от матовите варианти.

Сподели с приятели
Симеон Спасов
Мивки за вграждане