Какво могат съвременните кухненски кранове?

За мивките

Домакините ценят многофункционалните уреди и оборудване. Следователно никой няма да бъде изненадан от обикновен кран с въртящ се чучур. Производителите разширяват възможностите на кухненските кранове, като ги оборудват с термостати, сензори за докосване и функционални лейки. След това ще говорим за нови модели спирателни вентили, които ви помагат да се справяте по-бързо с ежедневните дела. 

Смесители с двоен чучур: какво ги прави специални?

Популярността на домашните филтри за пречистване на вода, както и системите за обратна осмоза, се превърна в основна причина за появата на двуканални кранове. Основната им разлика е два канала за водоснабдяване. Единият за пиене, вторият за технически. Външно тези устройства се отличават с наличието на два клапана, както и отделни аератори. Последните се поставят в края на чучура с малко разстояние между тях. 

Какво е особеното на двупътните кранове?

  • Инсталацията не се различава от конвенционалните;
  • Потоците от чиста и техническа вода не се докосват;
  • Вентилите са разположени от различни страни или се различават по размер, така че е трудно да ги объркате;
  • Керамичните патрони са отговорни за смесването и подаването на потока, които продължават дълго време и не променят химичния състав на течността;
  • Те спестяват място на плота, тъй като потребителите не трябва да инсталират отделен кран за питейна вода. 

Нашият каталог съдържа двуканални устройства от различни производители. В колекцията Daicy на чешката фирма Imprese ще откриете модели с високо деколте и две удобни дръжки. Освен с функционалност и стилен дизайн, колекцията се отличава с разнообразие от цветове: хром, сатен, черно, бежово. Чешката марка предлага и закупуване на кухненски кран в комплект с 5-степенна система за обратна осмоза. Това е най-ефективната технология за пречистване на водата в дома.

Сензорното управление е най-доброто решение за кухнята

Тези, които готвят много и също се занимават с тесто, знаят колко неудобно е да отваряте крана с мръсни ръце. Много по-удобно е да готвите, когато миксерът се включва автоматично. Достатъчно е да вдигнете ръката си или да докоснете чучура, за да започне струя вода с предварително зададена интензивност и температура. Има огромно разнообразие от сензорни кухненски кранове:

  1. С термостат, който ви позволява да настроите точната температура на потока;
  2. С едноръкохватково управление и ръчна настройка на параметрите на водата;
  3. С инфрачервена или фотоклетка, която реагира на движение;
  4. Със сензорна зона на тялото, която се активира чрез докосване. 

Разгледайте кухненския смесител Grohe Zedra Touch . Този модел няма термостат, така че температурата, както и дебитът се регулират с малко копче. Устройството стартира с леко докосване. Ако ръцете ви са мръсни, можете да ги докоснете с опакото на ръката си, лакътя или дори носа си. Друга особеност на този модел е прибиращият се чучур с два режима. Това е удобно, когато имате нужда от по-силен натиск за измиване на зеленчуци, плодове и марули.

Гъвкав чучур – повече възможности

Наличието на въртяща се дръжка в съвременните кранове е голяма помощ за собствениците на двойни мивки. Позволява ви да използвате и двете купи, като променяте позицията на чучура с едно движение на ръката. Но неговите функции не са достатъчни, когато трябва да изплакнете мивката, да напълните голям тиган, кофа или висока ваза с вода. В това отношение крановете с гъвкав чучур са много по-удобни.

Основната характеристика на моделите с гъвкава гъша шия е възможността за промяна на височината, както и ъгъла на наклона на аератора. Това ги прави универсални за мивки с различни размери и дълбочини. Те правят удобно изплакването на мивката и събирането на вода в различни контейнери. Вижте колко стилен изглежда моделът Grohe Essence (на снимката по-горе) с тънката си дръжка и метален държач. Има бутон за превключване на режимите на подаване на вода. 

Кранове с пружинен чучур изглеждат много стилни в интериора. Те приличат на професионални устройства от филми и също така радват с разширена функционалност. В допълнение към подвижния гусак и възможността за промяна на позицията на аератора, повечето модели имат няколко режима на работа. Бутонът в края на чучура превключва режимите и интензитета на потока.

Пролетните кранове са много популярни сред европейците, поради което са представени в колекциите на повечето производители. Разгледайте Semi-Pro на немската фирма Axor или подобния Am.Pm Tender. Италианският кран Paffoni Red ще ви зарадва с професионален аератор с два режима. Турбо режимът улеснява миенето на плодове и изплакването на съдове. Вижте нашия каталог за повече опции, там има много интересни неща.

Изтеглящи се кранове за душ: стил или функционалност?

Не всеки харесва устройства с прибираща се лейка. Вместо деликатен аератор, те са оборудвани с масивна дюза с дълъг маркуч, който е скрит в тръбата на чучура. Те изглеждат по-големи от конвенционалните устройства, например Paffoni Candy . Появата им е напълно оправдана от възможността за бързо добавяне на вода към тиган или чайник, без да се изважда от печката. Имат и повече режими на работа, което пести вода и ви помага да се справяте по-бързо с ежедневните дейности. 

Не всички модели с прибираща се лейка са масивни. Немската марка Hansgrohe представи кухненския смесител Metris Select S , който се отличава с минималистичен дизайн и набор от функции. Той ще се впише перфектно в интериора на модерна кухня. Ще бъдете доволни и от възможността да променяте ъгъла на наклон и да използвате бутона Избор на прибиращия се аератор. 

Сподели с приятели
Симеон Спасов
Мивки за вграждане