Красива или практична? И двете! Избор на покрития за кухненската мивка

За мивките

Смисляте ли да ремонтирате кухнята си или тепърва започвате с новия си дом? Така или иначе, кухненската мивка е неразделна част от интериора и практична част от процеса на готвене. В тази разходка ще разгледаме различните видове покрития за мивки, за да ви помогнем да намерите идеалната комбинация от естетика и функционалност.

Материали за покрития на кухненски мивки

Съществуват няколко от най-популярните покрития за мивки, всяко от които има свои собствени характеристики:

 1. Неръждаемата стомана е класически материал с висока здравина и издръжливост. Мивките от неръждаема стомана са лесни за почистване, неабразивни и с ниска цена.
 2. Мивки от гранит – мивките, изработени от изкуствен камък, са приятни на допир, не пропускат мръсотия и влага и са устойчиви на топлина. Те предлагат широка гама от цветове за различните стилове кухни.
 3. Керамични мивки – керамичните мивки имат антибактериални свойства и престижен дизайн, който подчертава стила и елегантността на кухнята

Капацитет и дизайн на кухненската мивка

При избора на покритие за кухненска мивка трябва да се вземе предвид не само външният вид, но и количеството на шлицовете:

 • Единствена мивка – идеална за малки кухни и за пестене на място
 • Двукомпонентна мивка – разделя зоните за миене и отцеждане, за да увеличи гъвкавостта
 • Трикомпонентна мивка – идеална за тези, които обичат да държат отделно отпадъците, водата и другите стоки

Между другото, мивка с „традиционен“ дизайн е подходяща за малки кухни и студия, а в кухните с голям трафик е желателно да се използва мивка с кошове и вградени стойки за съдове.

Така че, избирайки подходящата повърхност и дизайн на мивката, можете да създадете идеалното работно пространство в кухнята си, като съчетаете красотата с практичността.

Системи на покритията

Когато става въпрос за избор на покритие за кухненската мивка, е важно да се има предвид, че то трябва да се съчетава с декора на помещението, както и да бъде удобно и издръжливо. Съществуват няколко основни вида покрития за мивки, като по-долу ще разгледаме всеки от тях.

 1. Изкуствен камък.
  • Трайност:Тези покрития са не само издръжливи, но и устойчиви на надраскване и отчупванеПоддържане:За разлика от някои други покрития, изкуственият камък е лесен за почистване.

 2. Стъкло:
 3. Стъкло от изкуствен камък, което не се използва за производство на изделия от изкуствен камък. .
 4. Светлина:Отразяващата повърхност на стъклото ще придаде повече светлина и пространство на кухнята
 5. Вариативност:Стъклото може да бъде оцветено в различни нюанси и степени на прозрачност, което повишава неговата универсалност
 6. Керамика.

Трайност:Керамичните покрития са по-малко склонни към изкривяване и са трайни. .
Стандартният стил:Керамичната мивка е идеална за класически интериор. Хигиенична:Керамичното покритие има нисък коефициент на абсорбция и устойчивост на топлина, което ще се отрази положително на текстила. . .
Метал. . Неръждаема стомана:Това покритие предпазва мивката от корозия и е изключително издръжливо.
Функционалност:Металните мивки са лесни за почистване и безшумни. Универсални: Перфектни за модерния кухненски интериор, както и за по-традиционни обстановки. . .

Изборът на капак за кухненска мивка зависи от вашия личен вкус и интериорен дизайн. Възможностите, които разгледахме тук, ще ви помогнат да вземете правилното решение, за да можете да се наслаждавате на комфортната употреба на мивката си в продължение на много години.

Свежи бележки

Обновете кухненското си пространство с нашата колекция от покрития за кухненски мивки, които съчетават красота и практичност! Ето списък с най-новите ни предложения:

 1. Мивки от гранит. Износни, елегантни и излъчващи лукс, гранитните мивки са идеалният избор за тези, които искат да съчетаят красотата с висока функционалност. Те са лесни за почистване и дълготрайни. .
 2. . Неръждаема стомана. Искате класическо решение, което да отговаря на високите ви хигиенни изисквания? Неръждаемата стомана е вашият избор! Високо хигиенична и устойчива на корозия, както и перфектно допълнение към всеки кухненски дизайн. Неръждаемата стомана е правилният избор.
 3. . Керамични мивки За тези, които искат топлина и уют в своята кухня. Те придават естетическа привлекателност и атмосфера на кухнята и придават естествен и екологичен вид на дома ви.
 4. Керамичните мивки
 5. Подходящи са за мивки и кухненски шкафове. Мивки от изкуствен камък Ако цените индивидуалността и искате нещо уникално в кухнята си, помислете за мивки от изкуствен камък. Те се предлагат в разнообразни цветове, както и са издръжливи и висококачествени.

Нашата фирма предлага атрактивни отстъпки за монтаж на избраното от вас покритие на кухненска мивка само през този месец! Не пропускайте да се възползвате от тази чудесна възможност да спестите пари и да подобрите кухнята си!

Въпрос и отговор:

Какви видове покрития за кухненски мивки съществуват?

Съществуват много видове покрития за кухненски мивки, като например от неръждаема стомана, композитен гранит, керамика, акрил, композитен кварц, стъклокерамика, мед и др.

Каква подова настилка е най-подходяща за кухнята – красива или практична?

Изборът на покритие зависи от вашите предпочитания и бюджет. Ако издръжливостта е основната ви грижа, тогава трябва да помислите за неръждаема стомана или композитен гранит. Ако стилът и естетиката са важни за вас, добър избор може да бъде керамиката, медта или стъклокерамиката. Като алтернатива можете да намерите и варианти, които успешно съчетават двете: например акрил и композитен кварц.

Как да се грижите за керамична мивка?

За да се грижите за керамичната си мивка, препоръчваме да я почиствате редовно с мека кърпа или гъба и да използвате мек препарат без абразивни частици. Ако е необходимо, може да се използва топла вода и оцет за отстраняване на отлагания и петна.

Какви са предимствата на неръждаемата стомана в сравнение с други покрития?

Неръждаемата стомана има редица предимства пред другите покрития: дълготрайност, устойчивост на вода, високи и ниски температури и устойчивост на корозия. Тя е с ниски разходи за поддръжка, лесна за почистване и на разумна цена. Въпреки това материалът има по-малко привлекателен външен вид в сравнение с някои други покрития.

Подходящи ли са композитните мивки за гореща вода?

Да, композитните мивки обикновено са устойчиви на високи температури, така че можете спокойно да използвате гореща вода за миене на съдове и други кухненски нужди.

Какво да взема предвид, когато избирам капак за кухненската си мивка?

При избора на покритие за вашата кухненска мивка трябва да се вземат предвид следните критерии: материал, дебелина и тегло, устойчивост на влиянието на околната среда, дълготрайност, външен вид и качество на покритието, както и лекота и безопасност при употреба.

Колко струва една висококачествена мивка от неръждаема стомана?

Стойността на мивките от неръждаема стомана варира в зависимост от размера, вида и качеството на материала, производителя и страната на произход. Като цяло качествените мивки от неръждаема стомана могат да струват от 6000 до 30 000 рубли и повече.

Качествените мивки от неръждаема стомана могат да струват от 6000 до 30 000 рубли.

Как да се грижа за медната си мивка, за да не потъмнее?

За да предотвратите обезцветяването на медната си мивка, редовно я почиствайте с мека, влажна кърпа и мек почистващ препарат, след което изплакнете с вода и избършете до сухо. На всеки няколко месеца можете да използвате специализиран полиращ препарат за мед, за да възстановите блясъка и да предпазите повърхността от окисляване.

Какви са предимствата на акрилните мивки?

Акрилните мивки предлагат редица предимства, включително гладка и красива повърхност, наличност в различни цветове и нюанси, както и устойчивост на влага, петна и повреди. Освен това те са доста леки, което ги прави лесни за инсталиране. Въпреки това акрилът е склонен към надраскване, така че изисква нежна грижа и използване на мека гъба при почистване.

Кое е по-добро – мивка от едно или две части?

Изборът между мивка от една или две части зависи от вашите нужди и размера на кухнята ви. Едносекционната мивка обикновено заема по-малко място и се почиства по-лесно, но може да е по-малко удобна за миене на съдове и готвене. Мивката с две секции отделя мръсните и чистите съдове, спестява време и вода, но заема повече място. Отговорът зависи от вашите индивидуални предпочитания и кухненска среда.

Сподели с приятели
Симеон Спасов
Мивки за вграждане