Кухненска мивка с декор

За мивките

Кухненска мивка с декор – смелите дизайнерски решения ви позволяват да създавате уникални кухненски решения чрез персонализиране на кухненския декор.

Така наречените „мивки във фермата“ се превърнаха в традиционна характеристика на американския дом, изразявайки наследството от американската история. 

Кухненска мивка с предна престилка.

Появата им като феномен е породена от обичайната утилитарна нужда от просторно и удобно „работно“ пространство в кухнята. В края на краищата, с изпъкнала предна част, мивките с лицева страна ви позволяват да държите ръцете си възможно най-близо в удобна позиция, а не да държите съдове и домакински предмети, висящи, докато ги миете. В края на краищата, дори и при сравнително малкото тегло на чинии и други прибори, миенето на чинии за цялото семейство е трудна работа дори сега, а в зората на развитието на „новите земи“ беше още по-трудно.

В днешно време използването на мивки с изпъкнал преден ръб в кухненския интериор е по-скоро почит към традицията, отколкото изразена необходимост, въпреки че те все още са функционално удобни, както казват с увереност хората от по-старото поколение, за които работата в кухнята все още включва известно усилие и трудности, причинени от ограничения върху подвижността на ставите.

Особеният „селски чар“ на мивките с предна престилка обаче е толкова привлекателен за интериорните дизайнери и разработчиците на кухненско обзавеждане, поради което в асортимента на KOHLER се появиха модерни „прочити“ на тази мебел – под формата на моята с лицева страна с орнамент или текстура.

Дизайнът на гръб за кухненска мивка е създаден на базата на различни мотиви: флорални, геометрични, специални теми, архитектурни. Детайлността на текстурата е много висока, привлича окото и желанието за докосване.

Шамотната или шамотната глина е близка по състав до стъкловидния порцелан; този материал има гладка и непореста повърхност, която не абсорбира ръжда от вода, не избледнява и не се оцветява от хранителни пигменти. Керамичните кухненски мивки с такива свойства са мечтата на всяка домакиня!

Кухненска мивка с декоративна престилка е вид полувградена мивка , чийто дизайн е станал по-сложен.

кухненска мивка с текстуриран орнаменткухненска мивка с текстурирана престилкакухненска мивка с текстуриран модел на гръб
КурсивКурсивните кухненски мивки имат дизайн на текстура „плочки“.EvenweaveДизайнът на мивката Evenweave splashback имитира повърхността на кожата.Алансонска дантелаТекстурата на престилката на кухненската мивка е стилизирана като френска дантела.
    
Кухненска мивка Journey с декоративна престилкакухненска мивка с текстуриран модел на гръбкухненска мивка с текстуриран модел на престилката
ПътуванеИдеята за декориране на кухненска мивка Journey с декоративна престилка е черпена от италианската майолика от 17 век.Живот на селоШарената кухненска мивка Life in the Country се отличава с селска тема.ПреплитанеПреплетена кухненска мивка с релефна престилка „отразява“ европейското изкуство от 19 век.
Сподели с приятели
Симеон Спасов
Мивки за вграждане