Кухненски кранове с връзка към филтър и водопровод

За мивките

В днешно време дори децата знаят, че е по-добре да не се пие чешмяна вода – нейният състав е неподходящ за здравословно хранене и влияе зле на тялото ни. За да получат чиста питейна вода, хората я купуват в магазините или я филтрират сами. И двата варианта са доста скъпи и не много удобни – трябва постоянно да следите дали закупената вода в бутилката или пречистената вода във филтърната кана е изтекла.

Модерните двуводни кухненски кранове решават този проблем, осигурявайки ви питейна вода по всяко време на денонощието. Конструкцията им се състои от два канала за подаване на два различни вида вода – битова (за миене на ръце, храна, съдове) и питейна вода, пречистена от вредни примеси.

Това, за което изобретателните собственици на жилища преди са инсталирали два крана, сега може да бъде решено с един качествен смесител . По-долу ще разгледаме видовете и характеристиките на такива продукти, както и ще дадем няколко примера, за да ви улесним да закупите правилния модел за вашата кухня.

ВИДОВЕ КУХНЕНСКИ КРАНОВЕ ЗА ДВЕ ВОДИ

Днес на пазара има доста голям избор от кухненски кранове с връзка към филтър и водоснабдяване, но цялата тази гама може да се класифицира според две основни характеристики:

 • Материал на продукта.
 • Състав и принцип на действие на конструкцията.

Кухненските смесители 2 в 1 обикновено се изработват от следните материали:

 • Неръждаема стомана.
 • Сплави от месинг, бронз и никел.
 • Пластмаса.
 • Керамика.

Най-евтините са пластмасовите модели. Те са устойчиви на корозия и основи, но не са толкова издръжливи, колкото металните или керамичните продукти.

Ако търсите качество и издръжливост, идеалният вариант би бил кран, изработен от метал или негови сплави с керамичен „пълнеж“. Той е по-скъп от пластмасата, но експлоатационният му живот напълно оправдава тези разходи.

Въз основа на типа дизайн комбинираните кухненски смесители 2 в 1 могат да бъдат разделени на следните видове:

 1. Модели, които смесват и пречистват.
 2. Модели, които се смесват и варят.
 3. Модели, които смесват и карбонатират.

Моделите, които смесват и пречистват, са предназначени за лесно разделяне на битова и питейна вода. Те могат да бъдат както с един изход, така и с два. Независимо от броя на дупките, такива модели имат два канала вътре (обикновени и с филтър), така че различните видове вода да не се смесват помежду си. Потоците могат да се контролират с помощта на обикновен лост или клапан.
Примери за кранове с кранове за питейна вода: Grohe Blue Pure (33249001) , модели от колекцията Imprese Daicy.

Grohe Blue Pure използва уникална технология за филтриране, която премахва всички примеси от водата, които влияят негативно на нейния вкус и качество. Филтърната касета е с капацитет от 3000 литра, така че можете да пиете чиста вода без мирис в продължение на няколко години без смяна на филтри.

Кухненските смесители 2 в 1 от колекцията Imprese Daicy са представени както в класическата хромирана версия, така и в алтернативни цветове – „черно“ и „сатен“. Всички тези модели са монтирани на един отвор, имат един или два изхода с два вътрешни канала. Всеки тип вода се управлява с отделен лост. Що се отнася до дизайна, както любителите на елегантните плавни линии, така и почитателите на по-ъгловатите форми ще намерят подходящ модел тук.

Крановете, които смесват и кипят, ще ви осигурят топла вода, ако в къщата няма бойлер. Като се има предвид, че такива модели могат не само да пречистват водата, но и да я нагряват до вряща вода, те са оборудвани със специална система за защита от изгаряне.

Такива миксери ви позволяват незабавно да разрешите много проблеми:

 • Бланширайте зеленчуците – така те ще преминат бърза топлинна обработка без загуба на цвят и хранителни вещества.
 • Варете чай – температурата на водата в миксера ви позволява да варите чай директно от чешмата.
 • Стерилизирайте съдове (буркани, бебешки бутилки).
 • Изсипете върху спагетите, като бързо ги доведете до ал денте.

Ярък представител на такива кранове е моделът Grohe Red (30083001) с надеждна топлоизолация, защита от изгаряне и измервателен уред за следене на консумацията на пречистена вода.

Моделите за смесване и газиране ще ви осигурят не само пречистена вода, но и газирана вода всеки път, когато имате нужда от нея. Пример за такъв смесител е Grohe Blue Home (31455000) . Удобният лост за управление ви позволява бързо да изберете каква вода да пиете – обикновена охладена или газирана, а цветният индикатор ви помага да разберете, че наливате точно този вид вода, който ви е необходим в момента.

Ако търсите висококачествен кухненски кран с връзка към филтър за вода, не се колебайте да изберете един от горепосочените модели и никога няма да съжалявате за решението си.

Сподели с приятели
Симеон Спасов
Мивки за вграждане