Топ нови продукти: популярни тенденции при модерните кухненски смесители

За мивките

Изборът на идеалния кухненски смесител може да бъде истинско предизвикателство за много собственици на жилища. Като един от най-функционалните елементи в кухнята, смесителят не само трябва да се вписва в стила на интериора и да е лесен за използване, но и да осигурява достатъчно светлина за различните кухненски задачи.

Съвременните производители предлагат различни дизайни на смесители, вариращи от класически смесители с две ръкохватки до смесители със сензорно управление и инфрачервени сензори. Този преглед ще ви помогне да се ориентирате в разнообразието от възможности и ще ви помогне да решите кои характеристики са важни при избора на кухненски смесител.

Важни Важно е да запомните, че качеството на смесителя е пряко свързано с неговата издръжливост, лекота на използване и надеждност.

Преди да изберем най-популярните и желани тенденции в дизайна на съвременните смесители за кухня, има много възможности, които да отговарят на индивидуалните ви предпочитания по отношение на стил, функционалност и бюджет.

Функционални модели за смесители с кран за питейна вода


Днес на пазара на смесители за баня се предлага широка гама от смесители за вграждане в кухня с вграден кран за питейна вода. Това е не само удобно, но и спестява място върху кухненския плот.

 • Решение „всичко в едно“: Този смесител съчетава функциите на топла, студена и филтрирана вода. Това е неговата отличителна черта и предимство пред класическите модели.

Този тип смесителни батерии са подходящи особено за тези, които предпочитат да използват филтрирана вода в домовете си. Изборът на този тип смесител помага да се спести от закупуването на бутилирана вода и въпреки това осигурява бърз достъп до чиста питейна вода направо в кухнята.

Важно е да се отбележи, че избирането на модел с кран за питейна вода зависи от много параметри. Препоръчително е да се вземат предвид видът и размерът на мивката, височината и материалът на работния плот, както и разположението и дизайнът на кухнята.

 1. Материал: Моделите могат да бъдат изцяло метални или с керамични или пластмасови компоненти. Трябва да се предпочитат материали, които са особено лесни за почистване и устойчиви на надраскване.
 2. Форма и размер:Ако тези характеристики не са взети под внимание, смесителят може да пречи или да не е достатъчно функционален. Важно е да се уверите, че дължината на чучура е достатъчно голяма, за да се използва удобно.

Сточници с висок и мощен чучур

На съвременния пазар на оборудване за баня има многобройни модели, но най-практични и удобни са моделите с високи чучури. Те предлагат редица предимства, които ги правят отличен избор за всяка кухня.

Първото и най-важно е удобството. При високия чучур в смесителя има достатъчно място за измиване на големи предмети, като например тигани или тави. Това е особено важно за тези, които готвят често у дома и се нуждаят от голяма работна площ.

Второто предимство е мощното налягане на водата. Повечето смесители с висок чучур предлагат голяма мощност, така че можете да черпите вода бързо или да изплаквате остатъците от храна от съдовете.

 • Универсални – тези смесители работят с всякакъв вид мивки, независимо дали са от камък, стомана или керамика.

Вариации на душ: удобство и ефективност в кухнята

Трендът за използване на душови глави в кухненските смесители нараства забележимо през последните години. Това се дължи не само на модата, но и на изненадващата практичност на решението.

Едно от очевидните предимства на опцията Showerhead е, че тя позволява максимална ефективност при обработката на съдовете преди тяхното измиване. Потокът вода лесно достига до всички кътчета, което улеснява измиването на трудни съдове като тенджери и тигани и завивки.

 • Главата на душа ви позволява да пестите вода, като превключвате между различни режими на потока според нуждите.
 • Столчетата с вградени душ глави осигуряват голямо налягане на водата, което също помага за по-ефективното почистване на съдовете.
 • Вариантите с душ глава за вграждане често са снабдени с гъвкав маркуч, което ви позволява да използвате водоснабдяването възможно най-далеч от мивката.

Моделите с докосване – модерни и удобни

През последните години кухненските смесители със сензорно управление стават все по-популярни. Основната им разлика от традиционните модели е, че при тях не се използват лостове или бутони за управление.

Удобството на сензорните контролери се състои в това, че те могат да се използват за включване на водата или за промяна на температурата на водата само с леко докосване на тялото на смесителя. За хората, които обичат да готвят, това е истински спасител. Когато ръцете им са пълни с храна или тесто, не е необходимо да докосват лостовете – достатъчно е да докоснат специална зона върху тялото на миксера.

 • Хигиена. Миксерите със сензорно управление ви помагат да поддържате работното си място чисто. Няма да ви се налага да оставяте следи от храна или миещи препарати върху лостовете на миксера.
 • Намаляване на потреблението на вода Тези смесители предлагат значително намаляване на потреблението на вода, тъй като регулират самостоятелно водния поток и температурата.


Накратко казано, изборът на безконтактна смесителна батерия е не само стъпка, следваща модата, но означава и лесно и удобно използване, подредена и чиста кухня и пестене на ресурси. Това е важна стъпка към една модерна, удобна и функционална кухня.

Оригинални покрития и забележителни цветове на смесителите за кухня

Съвременните производители непрекъснато се отдалечават от класическия дизайн на кухненските смесители. Тенденцията се насочва към по-оригинални покрития и по-богати цветове. Какво означава това за потребителя?

Ярките цветове се отнасят до използването на наситени и нетрадиционни цветове в дизайна на смесителите. Моделите в бордо, синьо и зелено са много популярни. Златните и бронзовите тонове също са много популярни.

Оригинални покрития се отнасят до използването на необичайни материали или текстури във външната част на смесителната батерия. На мода са станали гранит, мрамор и дори дървени покрития.

 1. Гранитните покрития имат уникална текстура и неповторим външен вид. Те са идеално допълнение към лофт или минималистичен интериор.
 2. Мраморните смесителни батерии винаги са знак за лукс и елегантност. Той се съчетава перфектно с всеки интериор и добавя нотка на изтънченост и шик.
 3. Стоилките с дървено покритие са необичайни и уютни. Това е моделът, който се избира за кухни в провинциален и екологичен стил.

Изборът на важен елемент като смесителната батерия заслужава внимателно обмисляне. Оригиналните покрития и смелите цветове допълват стила на помещението и отразяват индивидуалността на потребителя.

Стоятелни смесители с ретро детайли

В света на модерните кухненски аксесоари съществуват тенденции, които поддържат тясна връзка с миналото. Смесителите с ретро детайли са точно такава тенденция. Те въплъщават благородството и лукса на миналите епохи, допълвайки съвременната си функционалност и здравина.

Столчетата с ретро детайли имат различни стилове: от класически и викториански до селски и провансалски. Те се произвеждат от висококачествени материали като мед, бронз, чугун и никелирана стомана.

 • Медни смесители имат традиционен, топъл тон, характерен за ретро предметите. Декоративните им качества ги превръщат във фокусна точка във всяка кухня.
 • Бронзовите смесители имат ярък, тъмен тон, който придава на декора усещане за старинност и изтънченост
 • Чугунените смесители подчертават солидността и изтънчеността на интериора, а изчистеният им дизайн допълва всяко кухненско оформление.
 • Чугунените смесители придават нотка на изтънченост.
 • Никелираната стомана в тези аксесоари съчетава блясък с лъскаво монолитно покритие, създавайки монограм, неподвластен на времето.

Иновативната технология, съчетана с ретро стила, превръща тази смесителна батерия за кухня в идеалния избор за тези, които ценят елегантността и уюта на една отминала епоха.

Кранчета с функция за кипене

Съвременните кухненски смесители могат да осигуряват не само студена или топла вода, но и да предлагат редица удобни и функционални опции. Едно такова усложнение е функцията за незабавно кипване.

Тази функция предлага възможност за мигновено кипване на водата директно от смесителя, без да е необходима електрическа кана или тенджера.

 • Бързо: Не е необходимо да чакате водата да заври. Врящата вода е на разположение незабавно, по всяко време.
 • Енергоспестяващ: Смесителят с функция за кипене консумира по-малко енергия в сравнение с традиционните методи за кипене.
 • Практичност: Това е идеалното решение за бързо приготвяне на горещи напитки или за готвене на храна, която изисква кипване.

Въпреки всички предимства, при смесителите с функция кипене има и някои недостатъци.

Въпреки всички предимства, при смесителите с функция кипене има и някои недостатъци.

 1. Висока цена: Смесителите с функция изваряване обикновено струват много повече от обикновените модели.
 2. Необходимост от свързване към електричество: Функцията за изваряване изисква електричество, което може да представлява допълнително предизвикателство при монтажа

Въпреки някои недостатъци, смесител с функция изваряване е удобен и практичен избор, който може да улесни значително готвенето и пиенето.

Въпрос-отговор:

Как да избера качествена и практична смесителна батерия за кухня?

Има няколко фактора, които трябва да се вземат предвид при избора на кухненски смесител. Първо, обърнете внимание на използвания материал: моделите, изработени от неръждаема стомана или месинг, се считат за по-надеждни. Второ, обърнете внимание на дизайна и формата на смесителя; те трябва да се съчетават с цялостния стил на вашата кухня. Трето, вземете предвид функциите: има модели с различни режими на водния поток, функция за топла вода и други удобни опции.

Какви са най-популярните смесители за кухня?

Най-популярните тенденции при съвременните смесителни батерии включват модели с изтеглящи се чучури, смесители с режим на душ и модели без докосване, които се отварят с близостта на ръцете ви. Екологичните версии с функции за пестене на вода също са на мода.

Има ли безконтактни смесители за домашните кухни?

Да, има такива. Безконтактните или т.нар. интелигентни смесители са една от най-популярните тенденции при съвременните смесители. Такива смесители са оборудвани със сензори, които реагират на близостта на ръцете ви, което ви позволява да избягвате докосването на самия смесител и да го запазите по-дълго време чист.

Как да се грижа за смесителя си от неръждаема стомана?

Поддръжката на смесителна батерия от неръждаема стомана не е трудна. Достатъчно е редовното почистване с мека кърпа, като се използва специален препарат. Струва си да се избягват агресивни абразивни средства, които биха могли да повредят повърхността.

Какво представляват водоспестяващите смесители?

Водоспестяващите смесители са модели, които могат да намалят потреблението на вода, без да влошават комфорта. Това се постига с помощта на специален аератор, който смесва водата с въздух, като същевременно поддържа налягането.

Какви други функции могат да предложат съвременните смесители?

Съвременните смесители могат да бъдат оборудвани с подгряване на водата, диод за осветяване на работното пространство, сензор за температурата на водата и дори с функция за пречистване на водата с помощта на ултравиолетова светлина.

Какви са предимствата на изтеглящите се чучури?

Издърпващият се чучур на смесителя позволява водата да се насочва там, където е необходимо. Това е особено удобно при миене на големи съдове или храна, или при пълнене на кофи или други съдове с вода.

Какъв материал трябва да избера за кухненския си смесител?

Изборът на материал за смесителната батерия зависи от вашите предпочитания и бюджет. Неръждаемата стомана и месингът се считат за най-надеждни и дълготрайни. Моделите с хромирано покритие са с добро съотношение цена-качество. Бронзът и медта придават изключителен външен вид, но изискват внимателно боравене.

Какво означава двоен смесител?

Двуръкохватковият смесител е модел, който има два отделни крана за топла и студена вода. В зависимост от това колко отворени са крановете, се осигурява желаната температура на водата.

Сподели с приятели
Симеон Спасов
Мивки за вграждане